“Ik begon als 11-jarige Nederlandstalige rapper bij jouw in de studio ”, vertelde de 21-jarige Dimello vanochtend in Start. Ik primeurde vanochtend Dimello’s nieuwste single Lose Control. Deze heeft hij samen opgenomen met niemand minder dan de bekende Amerikaanse rapper French Montana.

Geluk bij ongeluk
Dimello Anthony had altijd al een passie voor het maken van muziek. “Op mijn achttiende verjaardag mocht ik van mijn ouders kiezen tussen mijn rijbewijs halen of zangles. Ik heb zangles genomen, want ik hou van muziek.” Maar tot zijn achttiende stond zijn leven in het teken van basketballen in de eredivisie. Die professionele basketbalcarrière is ingestort door een flinke rugblessure.

Hapje eten met French Montana
De manager van Dimello is goed bevriend met French Montana. Na een hapje eten, heeft Dimello de Amerikaan spontaan mee naar de studio gevraagd. Zo gezegd, zo gedaan. Tot grote verbazing van de 21-jarige zanger. Zijn muziek viel in de smaak en vanaf dat moment is het balletje gaan rollen.

Over een paar weken wordt ook de video van Lose Control gedropt. “Het is echt een Amerikaanse clip op een mooie locatie op de hills van Hollywood. Met mooie vrouwen en mooie auto’s.”

Toekomstmuziek
“Er is niks mooier dan je eigen emotie omzetten naar je muziek, waarmee je anderen kan raken. Ik ben nu echt aan het klaarstomen.” Zo volgt Dimello zanglessen bij Meo, traint elke dag, neemt danslessen en werkt aan zijn stageperformance. Eind 2015 komt er een mixtape uit met eigen nummers en er liggen grootse samenwerkingen in het vooruitzicht. “Binnenkort gaan we met producer Drumma Boy de studio in.”

https://www.youtube.com/watch?v=s1EZB7k4Jtc

https://soundcloud.com/funxfm/dimello