Duizenden gillende meisjes, epileptische aanvallen en meiden die bij bosjes flauwvallen. Dat is nog rustig vergeleken met een normaal optreden van de B-Brave. Gelukkig hoefde er vanochtend in Start geen ambulance gebeld te worden toen Samuel, Cassius en Dioni van de populaire boyband aanschoven bij Fernando om te vertellen over hun succesvolle debuutalbum ‘De Eerste Date’.

Braviours
B-Brave bestaat normaal uit vijf jongens, maar Kaj en Jai konden niet bij het FunX interview zijn. Jai moest naar school en Kaj is op vakantie in Turkije. Hun plekken werden gelukkig gevuld door twee Braviours, oftewel fans Meanne en Sterre!

Favoriete albumtracks
Braviours Meanne en Sterre vroegen de boys van B-Brave wat hun favoriete tracks op het nieuwe album ‘De Eerste Date’ zijn. Dioni luistert het liefst naar ‘Doolhof’ of ‘Ik vergeet je’. Cassius kiest voor de nieuwe single ‘Bad’ en de albumtrack ‘Als je van mij bent’. Samuel had het meest moeite met kiezen, maar ging uiteindelijk toch voor ‘Doolhof’.

Enge momenten
De B-Brave-gekte kent geen grenzen. Zo vertelden de boys vanochtend dat ze ooit iets engs hebben meegemaakt tussen clipopnames en een optreden door. “We hadden een keer clipopnames en dachten om 1 uur ’s nachts terug te rijden naar het hotel. Toen werden we achtervolgd door fans op de snelweg. Dat was aan de ene kant lief, maar aan de andere kant best creepy dat mensen achter je aan rijden op de snelweg.”

Vragen voor B-Brave
Wat kunnen fans doen zodat B-Brave ze niet vergeet? Hebben ze weleens ruzie? En wie is de makkelijke prater van het vijftal? Dat zijn maar een paar vragen die Fernando van fans moest vragen aan B-Brave. De antwoorden check je in het FunX interview.