Tofik Dibi vertelde vanochtend in Start dat hij binnenkort een boek uitbrengt en meegeschreven heeft aan een film! “Het eerste project dat na de zomer uitkomt is een boek. Dat wordt één van de moeilijkste dingen die ik ooit heb gedaan, maar ook wel één van de belangrijkste dingen,” vertelde de ex-politicus in de ochtendshow met Fernando.

Tofik maakt zich ook alvast klaar voor een film waar hij een deel van het verhaal voor heeft geschreven: “Daar ben ik superenthousiast over. Het enige wat ik daarover kan zeggen is ‘The Breakfast Club‘ en dat de hoofdrolspelers een kleurtje hebben.” De oorspronkelijke Amerikaanse film gaat over vijf scholieren die op zaterdagochtend moeten nablijven en elkaar zo beter leren kennen.

https://soundcloud.com/funxfm/ex-politicus-tofik-dibi-komt-met-boek-en-film

TofikDibi

De beelden van hongerige Afrikaanse kinderen, dictators die met harde hand regeren en droge woestijnen kennen we inmiddels wel. The Alkebulan Project wil juist een andere kant van Afrika laten zien en daagt daarvoor jonge getalenteerde Nederlanders, Belgen en Britten uit met Afrikaanse roots.

Oprichter Rudy Asibey vertelde vanochtend in Start hoe het project ontstond: “Ik werd vroeger gepest wegens mijn huidskleur en uiteindelijk ben ik zelfs in een dorpje in Nederland aangevallen door nazi’s. Dat was voor mij een turning point waarbij ik op zoek ben gegaan naar mijn achtergrond.”

Rudy wil Afrikanen meer bij elkaar brengen en op die manier de wereld tonen dat er veel toffe dingen gebeuren die geen aandacht krijgen. “Die positieve aandacht verzamelen we bij Alkebulan met behulp van bijvoorbeeld schrijvers zoals Tofik Dibi, fotografen en muzikanten zoals Akwasi en Fatima Warsame van FunX”

https://soundcloud.com/funxfm/alkebulan-showt-hoe-tof-en-creatief-afrika-is