NU.nl blikt met Fernando Halman vooruit op de aanstormende talenten van het komende muziekjaar en waarmee artiesten zich tegenwoordig nog kunnen onderscheiden.

FunX-dj Fernando Halman voegt daaraan toe dat écht talent nooit onzichtbaar zal blijven door de opkomst van grote streamingdiensten. “Dat streamen wordt nog groter dit jaar. Mensen waren al in de ban van het gratis kunnen downloaden van muziek, maar door het businessmodel van streamingdiensten is iedereen blij.”
Voorspelling hiphop/R&B door Fernando Halman (FunX)

Halman presenteert de ochtendshow op radiozender FunX. De radio-dj zegt tegen NU.nl continu bezig te zijn om nieuw talent een duwtje in de goede richting te geven. “Mijn advies aan nieuw talent is: zorg dat je zichtbaar blijft.”

Een vaste ‘fanbase’, “mensen die je kunt mobiliseren als fan”, kunnen daar volgens Halman bij helpen. “Met vijftig die hard-fans die je muziek gaan delen op sociale media kun je al een heel eind komen.”

Kevin
Halman voorspelt een goed jaar voor rapper Kevin, die sinds 2011 bij Rotterdam Airlines getekend is. Hoewel hij al een tijd muziek maakt, denkt Halman dat Kevin hoge ogen zal gooien in 2017. “Eind 2016 is hij met een EP gekomen, Kleine Versnelling, waarop hij echt laat zien waarom hij een ‘slow flow animal’ wordt genoemd. Op die plaat laat hij zien hoe je beats verslindt.”

Kevin maakte eerder de nummers Op de Block en Wazig, die het volgens Halman goed deden op FunX. “Hij is een hele enthousiaste jongen. Kevin onderscheidt zich door zijn flow en hoe hij zichzelf neerzet. Heel relaxed.”

Kevin – Wazig ft. Crooks (Prod. Whiteboy)

CzJp4DKXgAAtvm7

De Nederlandse rapper had eerst de ambitie om als professioneel voetballer te eindigen, maar ontdekte uiteindelijk zijn talent in de muziek. “En dat loopt gewoon hartstikke lekker. Iedereen heeft het nu over hem”, aldus Halman.

“Een vaste fanbase kan je als beginnend artiest helpen om als een olievlek te verspreiden”

Fernando Halman (FunX)

Melissa Lopes
Zangeres Melissa Lopes kwam vorig jaar vol in de aandacht te staan vanwege haar medley van liedjes van Jonna Fraser, Broederliefde en SBMG. Haar medley werd honderdduizenden keren bekeken op YouTube, en volgens Halman heeft de Rotterdamse een mooi jaar voor zich liggen.

Lopes begon met zingen in het Engels, maar is inmiddels overgestapt op het Nederlands. De zangeres krijgt ondertussen coaching van de bekende Rotterdamse rapper Winne. “Haar liedje Wat Ze Voelt heeft ze bij mij in de uitzending voor het eerst laten horen. Het is een beetje ‘poppy/R&B’: iets dat we nog niet echt kennen in Nederland”, zegt Halman. Met die combinatie kan ze ver komen, denkt hij. “Het klinkt uniek en verfrissend en ze heeft een mooie, warme stem. Dit is er sowieso één om in de gaten te houden.”

Dimello
Ook voor de Nederlandse muzikant Dimello voorspelt Halman een goed jaar. In 2014 bracht hij het nummer Lose Control uit in de Verenigde Staten, samen met de bekende rapper French Montana. Nooit eerder bracht hij daarvoor muziek uit in Nederland. “Dimello gaat dit jaar keihard knallen. Nederland heeft veel successen in het buitenland, kijk bijvoorbeeld naar Eva Simons en Mr. Probz. Dat zijn mensen die echt omarmd worden, en ik denk dat Dimello de volgende is.”

Dimello is al gesignaleerd met Paris Hilton, Ne-yo en is in de studio geweest van rapper T.I., zegt Halman. “Mijn muzikale glazen bol zegt dat hij in 2017 de industrie ‘K.O.’ gaat slaan, wat trouwens ook één van zijn nieuwe tracks is.”

Momi
“Momi wordt wel gezien als de 50 Cent-rapper uit Nederland”, begint Halman zijn introductie van de Schiedamse rapper. “En dan bedoelen ze meer het gevoel dat hij mensen geeft”, vervolgt de radio-dj. Momi gaat volgens Halman op zijn nieuwe EP Rauw een andere kant van zichzelf laten horen. Daarvoor werkt hij samen met Mafe, Lijpe, Josylvio, Kevin en Gers Pardoel.

Momi, die op negenjarige leeftijd als vluchteling van Soedan naar Nederland is gekomen, begon zich als snel te focussen op zijn muziek. FunX tipte de rapper eerder al als aanstormend talent. “Ook in Rotterdam heeft hij dingen meegemaakt die hem hebben gevormd tot wie hij nu is, zo werd hij vorig jaar neergeschoten op straat.”

“Dit is wel iemand die gaat verrassen dit jaar”, aldus Halman.

Momi – Dealen Met de Mic

voor het hele artikel http://www.nu.nl/weekend/4382004/hazes-kevin-throttle-schone-artiesten-moet-letten-in-2017.html