Karl Wolf vertelde vanochtend in m’n show dat de single Magic Hotel en de samenwerking met Timbaland tot stand kwam na een heftig avondje stappen in Dubai. De R&B zanger die je van de FunX hits Butterflies, Yalla Habibi en Ghetto Love kent, werkt momenteel hard aan het vijfde album Stereotype. Daarvoor bracht hij tijd door met Quincy Jones, Fatman Scoop, will.i.am en natuurlijk Timbo.
Ik vroeg de zanger vanochtend ook hoe iemand die Carl Abou Samah heet aan de artiestnaam Karl Wolf komt: “Ik ben niet de langste, maar ik maakte op de middelbare school wel deel uit van het basketbalteam. Daar was mijn bijnaam Teen Wolf,” vertelde de zanger. “Daarna gingen mensen me ‘De Wolf’ te noemen, naar de film van Michael J. Fox en na wat veranderingen leidde dat tot de artiestennaam Karl Wolf.”

Wat maar weinig mensen van Karl Wolf weten is dat hij als 3-jarig jochie uit Libanon moest vluchten met zijn ouders. Hij vertelde Fernando hoe hun huis tijdens de burgeroorlog verwoest is en dat zijn vader zelfs neergeschoten werd. “Ik herinner me Libanon niet goed, maar wat ik me wel goed herinner zijn de gesprekken waarin mijn vader vertelde hoe mooi ons land was.”

Listen to the Interview :