Eva Simons heeft weinig tijd om te slapen, want ze doet mooie en ook hele goede dingen. De zangeres heeft onlangs een nummer opgenomen voor het WK-album van Pepsi, ze treedt binnenkort op tijdens het concert van de Toppers en is vanaf 18 juni te zien in de bioscoopfilm Heksen bestaan niet. Daarnaast is ze pas terug van Tanzania als ambassadrice van Dance4life. Vanochtend vertelde ze meer over haar drukke leven in Start.

Het tripje naar Tanzania heeft enorm veel indruk op Eva gemaakt. “Die mensen hebben wel echt m’n hart gestolen.” Hoewel Eva aangaf zelf geen heilige met seks te zijn, is ze toch met de aidsbestrijdingsorganisatie naar het land afgereisd. “Het is tof om te zien dat het geld dat mensen geven ook echt naar een goed doel gaat.”

Veel mensen, weinig vrienden
In het kruisverhoor vertelde de zangeres een aantal opvallende dingen. Zo droomt ze er stiekem van om ooit ook een imperium à la Jay Z te hebben en andere artiesten te helpen. Ook vertelde Eva dat ze vroeger vaak gepest werd. Hoewel ze overal komt en met veel mensen hangt, heeft de zangeres eigenlijk niet zoveel vrienden. Ze is heel voorzichtig met wie ze echt toelaat in haar leven. Voor haar liefde Sidney Samson is er gelukkig wel genoeg plaats. “Hij is heel grappig, dat is voor mij al meteen geweldig. Hij is heel lief en ik vind hem heel sexy. Dat zijn voor mij al drie dingen die werken.”

WK-album
Binnen drie weken komt het WK-album van Pepsi uit. Hierop is niet alleen Eva Simons te horen, maar ook andere grote artiesten zoals Shakira en Pitbull. “Ik vind het wel tof dat ik nu een track heb die daar een ode aan brengt.”

Eva is dus niet meer weg te slaan op internationaal niveau. Maar toen Fernando vroeg of ze uit zou willen komen voor het Eurovisie Songfestival, was ze minder enthousiast. “Het is een te groot risico. Maakt niet uit of het een goed nummer is. Nederland maakt je kapot als je niet in de halve finale komt, dan ben je in één keer k*tzooi.”