Ik doe in een groot interview in de Nieuwe Revu een boekje open over mijn privéleven. Hoe komt het dat deze energieke presentator zich jarenlang schuldig voelde voor het feit dat papa er niet meer was? En hoe is de finalist van de Pop Media Prijs 2015 ooit dj geworden bij FunX, terwijl mijn moeder erop stond dat Ik rechten ging studeren?

Diversiteit… waar?
Fernando tackelt in het interview ook het veelbesproken onderwerp diversiteit. Of nog beter, het gebrek eraan in het Nederlandse medialandschap. Fernando werkt bij FunX met een mix van culturen, maar bij andere radio en tv-zenders herkent hij zichzelf niet terug. Net als bij uitspraken van bepaalde politici die ons land vertegenwoordigen. Met name Mark Rutte en zijn vrienden op de Antillen die zeggen dat ze hun gezicht niet zwart hoeven te schminken voor de Sinterklaasviering moeten het ontgelden bij Fernando: “Als je dat zegt, dan heb je het IQ van een visstick.”

Treinen
Voor de foto’s bij het interview heeft fotograaf Corné van der Stelt het Spoorwegmuseum bezocht met Fernando. Een locatie waar het krioelt van treinen, want als er iemand is die veel treinen ziet, dan is het wel Fernando. Wat maar weinig mensen weten is dat Fernando van maandag tot en met vrijdag al om 03.00 uur in de trein naar Rotterdam stapt. Op die manier kan de energieke FunX-dj ruim op tijd aanwezig zijn voor zijn ochtendshow Start. De auto laat hij liever staan: “Ik wil niet het risico lopen dat ik in slaap val achter het stuur.”

Interview1revu

Interview1revu2

Interview1revu3