Michael Pilarczyk, die je kent van z’n periode als dj bij 538 en vj bij TMF, schoof vanmorgen aan in Start. Michael vertelde in een openhartig gesprek met Fernando meer over zijn boek ‘Dansen in de Hemel’, zijn terminaal zieke vrouw en een moment in zijn leven waarbij hij aan zelfmoord begon te denken.

Zelfmoord
Michael Pilarczyk was op z’n 23ste miljonair en op z’n 27ste was hij door een verkeerde investering al zijn geld kwijt. Daardoor begon hij op een gegeven moment aan zelfmoord te denken. Michael was toen getrouwd met een terminaal zieke vrouw. Haar situatie bracht hem uiteindelijk op andere gedachten: “Ik realiseerde mij dat het heel laf is om een leven te nemen. Het is een momentje dat je zwak bent, want als je er helder over nadenkt dan wil je natuurlijk door met het leven”, vertelde Pilarczyk.

Redding
“Ik was getrouwd met iemand die heel erg ziek was en die ging dood. Ze was niet oud en dat was een rare tweestrijd; zij wilde heel graag leven maar ze streed voor haar leven omdat ze ziek was. Ik had zoiets van; ik ben al m’n geld kwijt, een beetje een domme sukkel geweest nu ga ik eruit stappen.”

“Dat kan je niet maken, dat geschenk, het leven dat je hebt gekregen dat jij dat van jezelf neemt terwijl iemand anders die het graag zou willen hebben. Die kan het niet meer krijgen omdat hij/zij doodgaat. Dat was ook de reden om het uiteindelijk in een boek te gaan verwerken. Eigenlijk heeft ze mijn leven wel gered op die manier.”

Tweede boek
Alles verloopt op dit moment prima met Michael. Door hard werken is het hem gelukt om al zijn schulden in 2007 af te betalen. Afgelopen maand heeft hij zijn eerste boek ‘Dansen in de Hemel’ uitgegeven. Momenteel werkt de ex-dj onder andere aan zijn tweede boek: “Het gaat over iemand die een bekende crimineel is, W.H.(Willem Holleeder?) verder is het volledig fictief. Deze man ontdekt op een laat moment in het bestaan hoe zijn leven was gelopen als hij andere beslissingen had genomen”, vertelde hij tot slot.

https://soundcloud.com/funxfm/michael-pilarczyk-mn-vrouw-heeft-mijn-leven-gered