Ik ben zelf opgegroeid met de muziek van Extince en ging helemaal los op hits zoals Spraakwater, Viervoeters, Zoete Inval en Kaal of Kammen. In 2007 werd ik door Extince zelf gevraagd om mee te doen op de possecut ‘NL'(Nieuwe Lichting). Een enorme eer aangezien ik jarenlang naar hem heb geluisterd in mijn tienerjaren. Ik had Extince onlangs in de studio en ik zat met een vraag waar ik graag antwoord op wilde hebben………

‘Beef’ Brainpower
De comeback van Extince vindt meer dan een decennium na de ‘beef’ met Brainpower plaats. Rond 2003/2004 haalden beide rappers flink uit naar elkaar met disstracks als Doorgaan en Ghostbusters: “Voor de massa leek het alsof ik was begonnen met de disstrack ‘Doorgaan’, maar in mijn ogen was hij dat undercover met een track op zijn eerste album,” zei Extince in de FunX ochtendshow. “Ik reageerde met ‘Doorgaan’ en noemde daarop bewust geen namen. Er was maar één iemand die ik in vertrouwen had verteld dat het om Brainpower ging. Die persoon verspreidde dat bericht en de platenmaatschappij pakte die track als marketingpunt om mee te stunten. Ik wilde dat helemaal niet. ”

Goed voorbeeld
Extince heeft nooit het gevoel gehad dat er een probleem was tussen hem en Brainpower. Hij staat zeker open voor een gesprek met Brainpower, maar denkt ook dat er niets te lijmen valt omdat er geen beef was: “Ik zou dat willen doen om het goede voorbeeld te zijn, maar niet voor de commercie. Nogmaals ik zag het niet als een beef. Voor mij was het altijd een lyrical competition en niet meer dan dat.”

https://soundcloud.com/funxfm/extince-vs-brainpower#t=0:22