FunX dj Fernando brengt als producer Dulzura een unieke nieuwe single uit waarin vier talen elkaar kruisen. De single Lève les mains en haut (Put Ya Hands up) noemt hij zijn ideale FunX talenmix die ontbrak in de scene. Rapper ReaZun rapt in het Frans, Sansar Salvo in het Turks, La Baby in het Spaans en Jon Tarifa sluit af in het Albanees.

ReaZun
Rapper ReaZun heeft het Franstalige deel gerapt. Fernando kent hem al jaren: “”Ik produceerde de eerste track waar ReaZun officieel op rapte.” Dat was ver voordat ReaZun de overstap van Frans naar Nederlands maakte op zijn solo-album ‘Ik, Ben Hartman’.

Sansar Salvo
De Turkse rap wordt verzorgd door een rapper uit Turkije, Sansar Salvo. “Wij kwamen in contact door het NandoLeaks item in mijn FunX ochtendshow. Ik draaide Sansar Salvo’s single ‘Dum Taka Dum’ bij FunX en twitterde dat. Dat vond Sansar Salvo zo bijzonder dat we in gesprek raakten. Maanden later stuurde ik hem de beat van dit nummer en vertelde hem het idee erachter. Binnen no-time stuurde hij een zieke verse terug,” vertelde Fernando over de ‘ontmoeting’ met de Turkse rapper.

Jon Tarifa
De singles van Jon Tarifa hoor je vaak bij FunX langskomen, maar dan wel in het Engels. Tijdens een interview in Start vroeg Fernando de singer/songwriter om in het Albanees te rappen. Dat maakte zo’n indruk op de FunX DJ dat hij Jon uitnodigde voor zijn Dulzura single.

La Baby (Ghetto Flow)
La Baby van Ghetto Flow tekende voor het Spaanstalige deel. Fernando vindt haar één van de beste female rappers: “Ze doet qua flow niet onder voor de crème de la crème zoals Nicki Minaj en Foxy Brown. Zulke speciale vrouwen moeten vaker gepusht worden op hiphoptracks.”

VIDEO:
Dulzura – Lève les mains en haut (Put Ya Hands up) ft. Reazun, Sansar Salvo, La Baby, Jon Tarifa

Soundcloud Link: Free Download