Fernando is weer terug van zijn vakantie in de States. Daar heeft hij heel wat mensen uit de muziekindustrie gesproken, waaronder producer Scott Storch! Deze man staat in Fernando’s top drie van beste producers en heeft onder andere bijgedragen aan 50 Cent’s Candy Shop, Beyonce’s Baby Boy, Chris Brown’s Run It en Terror Squad’s Lean Back.

“Ik waardeer het feit dat iemand de kern van mijn muziek begrijpt”, dat zei Scott Storch terwijl hij de FunX Start-dj bij hem thuis had uitgenodigd. Hoewel hij veel succes heeft gekend door zijn aandeel aan populaire nummers, is er ook een keerzijde.

Voor iemand die zijn middelbare school nooit heeft afgemaakt, verdiende hij ineens immens veel geld. De miljoenen dollars stroomden binnen, maar gingen ook weer heel snel weg. Zo ging Scott zelfs failliet en aan de drugs.

“Ik ontmoette een meisje dat me introduceerde aan een ander ‘meisje’, genaamd coke. Ik was toen rond de dertig. Als je coke neemt, dan voelt het zeker in het begin heel erg lekker. Maar na de glamour en de glitter, verander je al snel in een junk.”

STUDIOSESSIES MET DR. DRE
Scott heeft heel veel samenwerkt met de legendary Dr. Dre. Maar door zijn drugsverslaving verwaarloosde het contact tussen de twee al snel. Nu, ruim tien jaar later, hebben ze elkaar weer ontmoet en staan er zelfs studiosessies op de planning! “Dr. Dre heeft toentertijd veel geduld met me gehad, maar ik had het gewoon verknald. Ik heb hem laatst na ongeveer tien jaar weer sober gezien.”

scottstorchfotonando