Dan Karaty, bekend van onder andere SYTYCD, geeft je een kijkje in zijn leven. Vanaf 2015 start de Amerikaanse choreograaf met een theatertour waarin zijn ‘carrièrereis’ van toen tot nu te zien is. Vanochtend schoof hij aan bij Fernando om er meer over te vertellen in Start.

“Het is een reis door mijn carrière in de ‘early days’ toen ik nog werkte met bijvoorbeeld Britney Spears tot en met de talentenshows waar ik nu jurylid ben.” Er zijn natuurlijk een hoop dingen gebeurd waar het grote publiek geen weet van heeft. Ook dat wil Dan laten zien in zijn komende show.

Zo heeft hij zelfs een keer gevochten met Joe Simspon, de vader van Jessica Simpson. “Ik ben geen vechter, maar we stonden op een evenement bij de tourbus en hij weet echt het bloed onder je nagels vandaan te halen. Ik ben er natuurlijk niet trots op.”

Belgische Dansdate
Naast zijn eigen show, die nog geen naam heeft, gaat hij ook een rol spelen in het tweede deel van de Nederlandse film Soof. Maar Dan maakt nog even een uitstapje naar België om te jureren bij het programma Dansdate. “Je kan het zien als So You Think You Can Dance, maar dan voor bekende stelletjes.” Dan zit er goed als jurylid, want meedoen met zijn vrouw doet hij liever niet. “Dat is gedoemd om te mislukken.”

https://soundcloud.com/funxfm/dankarataystart1/s-rbTD2

https://soundcloud.com/funxfm/danstart2/s-IKYNb

dankaraty1

dankaradty2