Amsterdam mist volgens Candy Dulfer geen muziek, spirit of publiek, maar plekken waar je live muziek kan spelen. De saxofoniste was vanochtend samen met percussionist Jeroen de Rijk te gast in Start en vertelde hoe blij ze is dat de hoofdstad dit jaar wakker wordt geschud door Amsterdam World Jazzcity 2014. Ook lieten ze samen horen hoe nummers van Shakira, Stromae en Khaled klinken met een ‘jazzy touch’.

Shakira, Khaled & Stromae
Jazzmuziek heeft volgens Jeroen de laatste jaren het imago van een intellectuele en ingewikkelde muziekstroming, maar zo hoort het volgens hem niet te zijn. Hij vertelde dat jazz ooit sexy was: “Het ging om dansen, sexy en rumoer. Niet om superclean of moeilijk.” Hoe sexy het kan zijn, liet hij vanochtend samen met Candy horen door nummers van Shakira en Stromae in hun eigen stijl te performen.

Amsterdam World Jazz City 2014
Amsterdam wil zichzelf vanaf dit jaar profileren als wereldjazzstad dankzij allerlei evenementen. De aftrap vindt op 24 januari plaats in De Melkweg met optredens van onder andere Hans en Candy Dulfer, maar ook Shirma Rouse, New Cool Collective en vele anderen gaan een knallend startsein geven.