Op 31 juli verschijnt de vrolijke familiefilm De Smurfen 2 in de bioscoop. In het vervolg op de animatie/familiefilm, De Smurfen, creëert de boze tovenaar Gargamel twee ondeugende Smurf-achtige wezentjes, genaamd de Stouterds. Zondagavond werd voor bekend Nederland alvast de blauwe loper uitgerold.

Om de release van de nieuwe familiefilm De Smurfen 2 te vieren werden op 28 juli. in meer dan 160 steden wereldwijd speciale blauwe loper premières georganiseerd, op wat de Amerikanen hebben omgedoopt tot Super Smurf Sunday. Meer dan 3,365 meter blauwe loper zal wereldwijd worden uitgerold op deze Super Smurf Sunday.

In de Amsterdamse Pathé Arena was een deel van de Nederlandse stemmencast aanwezig, onder wie Tygo Gernandt, Fernando Halman, Paul Turner en Hilde de Mildt.

In De Smurfen II creëert de boze tovenaar Gargamel (Tygo Gernandt) twee ondeugende smurfachtige wezentjes, genaamd de Stouterds. Smurfin is de enige die Gargamel kan helpen om van de Stouterds echte Smurfen te maken en daarom ontvoert hij haar. Grote Smurf, Klungel, Moppersmurf en Hippe Smurf keren terug naar onze wereld om samen met hun goede mensen-vrienden Patrick en Grace Winslow, Gargamel te stoppen en Smurfin te redden!

In de originele versie met o.a. Neil Patrick Harris (Patrick), Jayma Mays (Grace), Hank Azaria (Gargamel), Sofia Vergara (Odile) en de stemmen van o.a. Katy Perry (Smurfette), Christina Ricci (Vexy), George Lopez (Grouchy) en Anton Yelchin (Clumsy).

De Nederlandse stemmencast bestaat uit o.a. Kim-Lian van der Meij (Smurfin), Giel Beelen (Vertelsmurf), Jack Wouterse (Grote Smurf), Johnny Kraaijkamp jr. (Moppersmurf), Sascha Visser (Klungel) en Tygo Gernandt (Gargamel).