Be fit! Be fat! Be fast! Dat zijn de drie criteria voor alle deelnemers van de SumoRace op 25 mei aanstaande in het Vondelpark. Bekende Nederlanders en andere ‘grote’ sportievelingen rennen 3,6 kilometer door het Amsterdamse park. In een opgeblazen Sumopak, voor CliniClowns. Een spektakel om niet te missen. Juvat rent ook mee.

Op zaterdag 25 mei lopen zo’n 50 Sumoworstelaars hard door het Vondelpark. Allemaal met maar één doel voor ogen: als eerste de over de finishlijn! De Sumo die de eindstreep als eerste bereikt, wint eeuwige roem en een plek op de CliniClowns Wall of Fame.

Ook het best gepimpte Sumopak valt in de prijzen. De SumoRace is niet alleen een hilarisch tafereel voor toeschouwers, de organisatie wil met deze race ook aandacht vragen en geld inzamelen voor Stichting CliniClowns. Deelnemers kunnen zich laten sponsoren en op die manier CliniClowns steunen.

Naast vele enthousiastelingen rennen ook bekende Nederlanders mee als Juvat Westendorp (Malaika en SYTYCD), Dries Roelvink (zanger), Fernando Halman (FunX Radio) en Ruben Heerenveen (Daddy Cool).

Vlak voor de race krijgen alle deelnemers een speciale warming-up van Olga Commandeur (Nederland in beweging).