Zijn liefde voor muziek en praten combineert hij vijf dagen per week als dj van de ochtendshow Start op radiozender FunX. Als voice-over van Zapp vertelt hij kinderen in heel Nederland naar welke programma’s ze gaan kijken. Zonder moeite zweept hij het publiek van een event op en ook voor interviews met grote internationale sterren draait hij zijn hand niet om. Met zijn stem als instrument bewijst Fernando Halman (Amsterdam, 1981) al jaren dat hij van alle markten thuis is.

Van 2007 tot 2010 was Fernando wekelijks te zien op televisie. Hij was drie seizoenen de muziekexpert van het muziek- en lifestyleprogramma URBNN en liet kijkers van RTL5 kennis maken met de nieuwste films en dvd’s in Take 5.Maar ook internationale sterren als 50 Cent, Gloria Estefan en Jamie Foxx zijn door hem geïnterviewd. Ook heeft Fernando in 2012 middelbare scholieren enthousiast gemaakt voor de Buma Music Academy waarvoor hij niet alleen het project uitlegde in een promofilm, maar ook het lespakket aan elkaar praatte.

Showreel: Fernando Halman

De Introductiefilm van De Buma Music Academy

22 mei 2014: Presentatie FunX Music Awards

mya 012

De finale van de Buma Music Academy 2014

Presentatie tijdens het NFF 2014

De masterclass: Stemmencasting in het Cinekid Medialab

In gesprek met Latin sensation Elvis Crespo (Pal Mundo festival)

In gesprek met Koningin Maxima tijdens het’Colourful Business’evenement in Ahoy. (2009)

nandoenmaxima2

nandoenmaxima5

_WVZ3260

http://www.rijnmond.nl/nieuws/01-04-2009/maxima-opent-colourfull-business-ahoy

In gesprek met 50 Cent

50 Cent in Amsterdam voor SMS Audio

Release party SMS Audio met 50Cent – Heineken Music Hall – Amsterdam 2014

VIDEO – Jongerenzender FunX heeft zijn eigen WK-single gelanceerd. Dj Fernando Halman heeft het nummer gemaakt onder zijn producersnaam Dulzura. Het lied wordt gezongen door Angel d’Amor, bekend van The Voice.

Fernando Halman besloot tot het opnemen van het nummer Holanda! nadat luisteraars hem hadden uitgedaagd. Het nummer is in het Portugees ingezongen “zodat Brazilianen de tekst ook kunnen verstaan en dat het Nederlands elftal de wereldbeker gaat winnen”, aldus Halman.

In de clip, die op YouTube is gelanceerd, figureren onder meer rapper Yes-R, straatvoetbalkoningin Roxanne ‘Rocky’ Hehakadija en Justin Kluivert, de zoon van Patrick.

Oranje overwinningen beelden WK 2014: