De persoon waarmee je wakker wordt op FunX is een muziekliefhebber in hart en nieren. Fernando Halman praat in Start met enthousiasme over alles wat ook maar met “zoetigheid voor je oren”  te maken heeft en neemt sinds kort ook de top vijf diXte tracks door met al zijn studiogasten. Maar natuurlijk heeft ook hij een eigen lijstje voor je klaarstaan.

Geen top vijf, maar een top tien, want kiezen tussen zoveel mooie muziek is eigenlijk best lastig. Op Fernando’s nummer één staat: The monster van Eminem ft. Rihanna.

1. Eminem ft. Rihanna – The monster

2. 
Stromae – Papaoutai 
Ik weet nog heel goed dat ik Papaoutai als wake up song draaide in Start en dacht dit gaat een knaller worden. Een paar maanden later werd het zelfs een internationale hit. Dit nummer brengt me ook terug naar afgelopen zomer toen ik m’n zusjes ging bezoeken op Aruba.”

3. Sexion D’Assaut – Désolé 
“Mensen weten van mij dat ik een voorliefde heb voor Franse hiphop. Ook al gaat mijn Franse woordenschat niet verder dan petite en merde, ik hou toch van de melodieuze klanken en dikke producties die uit Frankrijk komen. Ik ben een liefhebber van La Fouine , Diam’s en Booba. Geen van deze artiesten zullen ooit bij elkaar aan tafel zitten aangezien ze elkaar niet echt mogen. Ik koos voor het nummer Désolé van Sexion D’Assaut, omdat ik elke keer kippenvel krijg zodra het refrein inslaat.”

4. BOOBA – Boulbi

5. 50 Cent – In da club

50 Cent heb ik in 2007 mogen interviewen toen ik het programma URBNN bij BNN deed. In da club was die ene track waar de hiphop wereld lang op had gewacht. Zelfs na bijna 10 jaar gaat m’n hoofd net zo hard op en neer na het horen van de beat.

6. Adele – Someone like you

7. Jay Z – You don’t know

8. Mr. Probz – Waves

9. The Opposites – Sukkel voor de liefde

10. Justin Timberlake – Cry me a river